VRSpace
March 19, 2018

Am introdus elevii participanți în tehnologia Virtual Reality. Proiectul nostru sa bazat pe site-ul cospaces.io, care permite crearea unor spații tridimensionale și jocuri, o lume creată de ei. Elevii au avut posibilitatea să experimenteze jocurile scrise de ei cu ajutorul ochelarilor VR achiziționate în cadrul proiectului.

U-Hub: Concurs și program de mentorat interdisciplinar, de inovație și dezvoltare de produse IT
March 19, 2018

Scopul proiectului a fost promovarea profesiei IT. La program s-a putut înscrie echipe formate din liceeni cu o idee de produs IT inovativ. După decizia juriului profesionist, echipele câștigătoare au putut participa la un training.

Lego Mindstorms Ev3
March 19, 2018

Scopul proiectului a fost introducerea jucăușă a copiilor în lumea științei. Proiectul a oferit oportunitatea pentru copii să programeze, să construiască și să testeze exerciții din tehnologia robotică.

Tabără de fotografie
March 19, 2018

Pe parcursul proiectului a fost organizat o tabără de șase zile, în cadrul căreia s-a desfășurat o educație de fotografie de la teorie până la practici interactive. Elevii participanți au învățat despre fotografiere cu tehnologia contemporană, cu fotoaparat modern și editarea imaginilor cu photoshop.

Asta-i gaz! Știința merge acasă
March 19, 2018

Scopul proiectului a fost popularizarea științei. Ei au dorit să stimuleze curiozitatea a mai mult de 600 de participanți față de științele fizicii cu experimente interesante, agreabile, spectaculoase și interactive.

Cercetașii Astronomi
March 19, 2018

Scopul lor primordial a fost să cheme cât mai mulți cercetași și tineri din regiunea Odorhei, ca să-i ofere o experiență aparte, care își stârnește interesul pentru o știință atât de frumoasă, străveche și misterioasă precum astronomia. Acest lucru a fost realizat prin cele 2 evenimente organizate.

Meșterirea este bună
March 19, 2018

Pe parcursul proiectului s-au desfășurat 3 workshopuri cu implicarea elevilor din Liceul Tamási Áron pe următoarele teme: construcție de senzori electronici, construcție de sursă de alimentare și de lampă electrică, competiție de practică.

Academia 3D
March 19, 2018

Cursurile numite Academia 3D au fost adresate liceenilor, care a trebuit să aplice participarea în program. Tema aplicației a fost planificarea unui obiect 3D. În timpul academiei elevii au cunoscut software-ul de proiectare 3D, programe de grafică, design, și funcționarea imprimantei 3D.

Fondul Științescu: expoziție interactivă
December 6, 2017

Știință cu pasiune. Programul Științescu al Fundației Comunitare din Odorheiu Secuiesc vrea să încurajeze asta printre elevii din clasele V–XII din regiunea Odorhei. În anul 2017 Fundația a lansat acest program de finanțare cu acest scop. În cadrul primei lansări au primit finanțare 8 proiecte.

Fondul Științescu: 5 povești de succes în runda a doua
August 16, 2017

S-a încheiat runda a doua de finanțare al programului Fondul Științescu. Au sosit 5 aplicații din care comitetul de evaluare a ales spre finanțare toate cele cinci proiecte. Noile povești de succes sunt legate de astronomie, 3D imprimare, consumul de energie, fotografie și robotica de Lego.