Csak úgy szárnyal a tudomány a levegőben
július 19, 2018

Úgy gondolod nem elég vonzóak számodra a tudomány ágai? Túl bonyolultnak és unalmasnak találod az iskolában ezeket a tantárgyakat? Figyelj, mert mutatunk valami izgalmasat.

Heuréka Alap 2.0: második pályázati forduló
május 16, 2018

Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány és technika iránti szenvedélyét.

HEURÉKA ALAP: 5 izgalmas kaland vár az udvarhelyi diákokra
május 16, 2018

Lezárult a Heuréka Alap első pályázati fordulója. Hat pályázat érkezett be, amelyből az Elbíráló Bizottság a következő 5-öt értékelte pozitívan.

3D Akadémia
február 5, 2018

A 3D Akadémia 9-12. osztályos diákoknak szólt, akik egy pályázat útján nyerhettek felvételt a kurzusra. A pályázat témája egy 3 dimenziós használati tárgy tervezése volt. Az Akadémia alatt a fiatalok megismerkedtek különböző 3D-s tervezőprogramokkal, grafikai programokkal, a formatervezés alapjaival valamint a 3D nyomtató működésével.

VRSpace
február 5, 2018

Bemutattuk a résztvevő diákoknak a Virtuális Valóság technológia egy részét. Projektünk alapját a cospaces.io weboldal képezte, amely segítségével háromdimenziós tereket, játékokat lehet létrehozni, egy olyan világot, amelyet ők alkothattak meg. A megírt játékokat alkalmuk volt kipróbálni VR módban, a támogatásból vásárolt szemüvegek segítségével.

U-Hub: Interdiszciplináris termékfejlesztői és innovációs csapatverseny és mentorprogram
február 5, 2018

A projekt célja az IT szakma népszerűsítése volt. A programra középiskolás csapatok jelentkezhettek egy innovatív számítástechnikai termék megvalósításának ötletével. A szakmai zsűri döntése után az előválogatott csapatok képzéseken vettek részt, mentorálást és támogatást kaptak aU-Hub tagcégektől ötleteik prototípus szintig történő kivitelezéséhez.

Lego Mindstorms Ev3
február 5, 2018

A projekt célja a gyerekek játékos bevezetése volt a tudomány világába. A projekt lehetőséget biztosított arra, hogy a diákok megépítsenek, leprogramozzanak és teszteljenek robottechnológiából vett feladatokat.

Fényképészeti – honismereti tábor
február 5, 2018

A projekt keretében egy hat napos fotótáborra került sor, mely során interaktív elméleti és gyakorlati fotóoktatás zajlott. A résztvevő diákok korabeli fényképezési technikával és modern tükör reflexes gépekkel tanultak fotózni, valamint képszerkesztő programokkal is ismerkedtek.

Ez gáz! A tudomány házhoz megy
február 5, 2018

Projektjük elsődleges célja a tudomány népszerűsítése volt. Érdekes, élvezetes, látványos és interaktív kísérletek segítségével lopták be mintegy 600 résztvevő tudatába a fizikatudomány ismerete iránti kíváncsiságot.

Cserkész CsillagÁsz
február 5, 2018

Legfontosabb célkitűzésük az volt, hogy minél több cserkészt szólítsunk meg illetve, hogy Udvarhelyszék fiataljai egy olyan élményben gazdagodjanak, amely minél inkább felkelti az érdeklődésüket egy olyan gyönyörű, ősrégi és titokzatos tudomány iránt, mint a csillagászat. Ezt a 2 rendezvény által meg is valósítottuk.