Megvannak a Heuréka Alap 6.0 nyertesei!
november 15, 2022

Az idei pályázati kiírásra 10 pályázat érkezett be. A független Elbíráló Bizottság mind a 10-et támogatásra jogosultnak ítélte, ezek összesen 82.164 lej támogatásban részesülnek.

Heuréka 6.0 – pályázati felhívás
október 17, 2022

A Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány, technológia és a művészetek iránti szenvedélyét.

Ahol a tudományok és a művészetek élménnyé válnak
november 24, 2021

Heuráka 5.0 újra bebizonyítja, hogy a tudomány menő, szórakoztató, és ezúttal a művészetek sem maradnak ki a sorból. Ebben az évben 9 projektet támogatunk a Heuréka Alap 5.0-ás kiírásával, összesen 81 256 lej értékben. A projektek igencsak sokszínűek, és igencsak érdekes. Korszerű fejlődést segítenek a maguk területén.

Heuréka 5.0 – pályázati felhívás
október 26, 2021

A Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány, technológia és a művészetek iránti szenvedélyét.

Megvannak a HEURÉKA ALAP 4.0 nyertesei!
október 6, 2020

Az idei pályázati kiírásra 6 pályázat érkezett be. A három tagú független Elbíráló Bizottság a következő 4 pályázatot értékelte támogatásra jogosultnak.

Tudtad, hogy a tudomány ott a hétköznapjainkban?
november 16, 2019

Túl nehéz a fizika és az informatika? Nem a te világod a földrajz sem? Semmi érdekeset nem látsz benne? Hát, akkor figyelj! Most megmutatjuk, mennyi izgalmas dolgot rejtenek ezek a tudományok. A Heuréka 3.0 támogatási alap keretében az SZKA 8 nagyon vagány projektet támogat, melyek a következő hónapokban valósulnak meg.

Heuréka Alap 3.0: második pályázati forduló
június 20, 2019

A Heuréka olyan tudomány és technológia témájú non-formális oktatási projekteket támogat, amelyekre lehetőleg minél több jellemző az alábbiak közül: a kíváncsiságot és a képzelőerőt fejlesztik, innovatívak és kreatívak, interdiszciplinárisak (több szakterületet kapcsol össze, mint: biológia, kémia, földrajz, geológia, asztronómia, digitális művészet stb.), aktívan bekapcsolják a diákokat a tevékenységekbe, fejlesztik a kezdeményezőkészséget.

Fontos, hogy a projektek ne információkat adjanak át, hanem sokkal inkább képességeket fejlesszenek.

GPS-szel a természetben
május 16, 2019

Dimén-Varga László

A földrajz, a művészettörténet és helytörténet iránt egy újabb szemléletet sikerült kialakítani a diákokban, továbbá megismerkedhettek a GPS-ek használatával és a térképek feldolgozásával is.