Csak úgy szárnyal a tudomány a levegőben
július 19, 2018

Úgy gondolod nem elég vonzóak számodra a tudomány ágai? Túl bonyolultnak és unalmasnak találod az iskolában ezeket a tantárgyakat? Figyelj, mert mutatunk valami izgalmasat.

Heuréka Alap 2.0: második pályázati forduló
május 16, 2018

Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány és technika iránti szenvedélyét.

HEURÉKA ALAP: 5 izgalmas kaland vár az udvarhelyi diákokra
május 16, 2018

Lezárult a Heuréka Alap első pályázati fordulója. Hat pályázat érkezett be, amelyből az Elbíráló Bizottság a következő 5-öt értékelte pozitívan.

3D Akadémia
február 5, 2018

A 3D Akadémia 9-12. osztályos diákoknak szólt, akik egy pályázat útján nyerhettek felvételt a kurzusra. A pályázat témája egy 3 dimenziós használati tárgy tervezése volt. Az Akadémia alatt a fiatalok megismerkedtek különböző 3D-s tervezőprogramokkal, grafikai programokkal, a formatervezés alapjaival valamint a 3D nyomtató működésével.

VRSpace
február 5, 2018

Bemutattuk a résztvevő diákoknak a Virtuális Valóság technológia egy részét. Projektünk alapját a cospaces.io weboldal képezte, amely segítségével háromdimenziós tereket, játékokat lehet létrehozni, egy olyan világot, amelyet ők alkothattak meg. A megírt játékokat alkalmuk volt kipróbálni VR módban, a támogatásból vásárolt szemüvegek segítségével.

U-Hub: Interdiszciplináris termékfejlesztői és innovációs csapatverseny és mentorprogram
február 5, 2018

A projekt célja az IT szakma népszerűsítése volt. A programra középiskolás csapatok jelentkezhettek egy innovatív számítástechnikai termék megvalósításának ötletével. A szakmai zsűri döntése után az előválogatott csapatok képzéseken vettek részt, mentorálást és támogatást kaptak aU-Hub tagcégektől ötleteik prototípus szintig történő kivitelezéséhez.

Lego Mindstorms Ev3
február 5, 2018

A projekt célja a gyerekek játékos bevezetése volt a tudomány világába. A projekt lehetőséget biztosított arra, hogy a diákok megépítsenek, leprogramozzanak és teszteljenek robottechnológiából vett feladatokat.

Fényképészeti – honismereti tábor
február 5, 2018

A projekt keretében egy hat napos fotótáborra került sor, mely során interaktív elméleti és gyakorlati fotóoktatás zajlott. A résztvevő diákok korabeli fényképezési technikával és modern tükör reflexes gépekkel tanultak fotózni, valamint képszerkesztő programokkal is ismerkedtek.

Ez gáz! A tudomány házhoz megy
február 5, 2018

Projektjük elsődleges célja a tudomány népszerűsítése volt. Érdekes, élvezetes, látványos és interaktív kísérletek segítségével lopták be mintegy 600 résztvevő tudatába a fizikatudomány ismerete iránti kíváncsiságot.