Heuréka Alap: második pályázati felhívás
július 5, 2017

A Heuréka Alap célja ösztönözni az udvarhelyszéki V–XII. osztályos diákok tudomány és technika iránti szenvedélyét. Olyan projekteket, kezdeményezéseket szeretnénk támogatni, amelyek keretében a diákok maguk próbálhatnak ki újszerű, interdiszciplináris, kreatív ötleteket. E projektek révén fedezzék fel a természet csodáit, értsék meg, hogy mit jelentettek az emberiség nagy felfedezései, fedezzék fel, hogy mit hozhat számunkra a modern technológia, tudjanak szenvedéllyel foglalkozni a tudományokkal, ezáltal nevelve akár korunk új felfedezőit. Fontos, hogy a projektek ne információkat adjanak át, hanem sokkal inkább képességeket fejlesszenek. A program szól mindazon tanároknak, mérnököknek, e szakterületet hobbiként űző kreatív embereknek, akik szívesen dolgoznak diákokkal.

 

A támogatási alap 60.000 lej. Egy pályázat 3.000 és 10.000 lej közötti támogatásban részesülhet. Pályázhatnak udvarhelyszéki civil szervezetek, kezdeményezési csoportok, magánszemélyek. Az SZKA szakmai tanácsokkal segíti a pályázatok elkészítését is.

 

A pályázatok leadási határideje: július 21., délután 16 óra.

 

A pályázati útmutató, pályázati űrlap és költségvetési űrlap letölthető itt.

 

További információk és a program alakulása követhető a program Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/heurekaalap/

 

A Heuréka Alap fő támogatója és partnere a Romanian-American Foundation.

 

Helyi partnerei és támogatói: Boro Info, Büttner Mould Part, Cetate Production, Codespring, Conus INC, Eurato, Euro Car Trading, Ferencz Tamás, Humánforrás, Matplast, Mátyus Dental Studio, Nordica, Nyko, Prospero Technik, Romtos, Selguss, Top Invest, Viking, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala.