TÁMOGATOTT PROJEKTEK

 

 

3D Akadémia

 

A 3D Akadémia 9-12. osztályos diákoknak szólt, akik egy pályázat útján nyerhettek felvételt a kurzusra. A pályázat témája egy 3 dimenziós használati tárgy tervezése volt. 

 

Részletek

 

Bütykölni jó!

 

A projekt során 3 foglalkozás valósult meg a Tamási Áron Gimnázium diákjai bevonásával: elektronikus szenzorok építése, áramforrások és hangulatlámpák készítése házilag, végül egy gyakorlati verseny. A verseny során a diákok párokban készítettek egy eszközt, szerkezetet, amely kapcsolódik az energia fogalmához.

 

Részletek


 

Cserkész CsillagÁsz

 

Legfontosabb célkitűzésük az volt, hogy minél több cserkészt szólítsunk meg illetve, hogy Udvarhelyszék fiataljai egy olyan élményben gazdagodjanak, amely minél inkább felkelti az érdeklődésüket egy olyan gyönyörű, ősrégi és titokzatos tudomány iránt, mint a csillagászat. Ezt a 2 rendezvény által meg is valósítottuk.

 

Részletek

 

Ez gáz! A tudomány házhoz megy

 

Projektjük elsődleges célja a tudomány népszerűsítése volt. Érdekes, élvezetes, látványos és interaktív kísérletek segítségével lopták be mintegy 600 résztvevő tudatába a fizikatudomány ismerete iránti kíváncsiságot.

 

Részletek


 

Fényképészeti – honismereti tábor

 

A projekt keretében egy hat napos fotótáborra került sor, mely során interaktív elméleti és gyakorlati fotóoktatás zajlott. A résztvevő diákok korabeli fényképezési technikával és modern tükör reflexes gépekkel tanultak fotózni, valamint képszerkesztő programokkal is ismerkedtek.

 

Részletek

 

Lego Mindstorms Ev3

 

A projekt célja a gyerekek játékos bevezetése volt a tudomány világába. A projekt lehetőséget biztosított arra, hogy a diákok megépítsenek, leprogramozzanak és teszteljenek robottechnológiából vett feladatokat.

 

Részletek


 

U-Hub: Interdiszciplináris termékfejlesztői és innovációs csapatverseny és mentorprogram

 

A projekt célja az IT szakma népszerűsítése volt. A programra középiskolás csapatok jelentkezhettek egy innovatív számítástechnikai termék megvalósításának ötletével. 

 

Részletek

 

VRSpace

 

Bemutattuk a résztvevő diákoknak a Virtuális Valóság technológia egy részét. Projektünk alapját a cospaces.io weboldal képezte, amely segítségével háromdimenziós tereket, játékokat lehet létrehozni, egy olyan világot, amelyet ők alkothattak meg.

 

Részletek