TÁMOGATOTT PROJEKTEK


2018 

 

 

Fényképészeti-honismereti tábor

 

A gyerekek fotográfiai történetet, fotó-technikát, számítógépes képfeldolgozást tanultak, ismereteket szereztek a helyi növényekről és bevezetést kaptak a design trendek világába.

 

Részletek

   

 

Mentorprogram és Termékfejlesztési csapatverseny

 

A csapatok felkészítése közel 200 óra mentorálást és 40 óra képzést vett igénybe. A program végén a diákok 4 prototípust készítettek és mutattak be.

 

Részletek


 

Digitális planetárium – a jövő csillagászai

 

Létrehozták Székelyudvarhelyen a Városi Könyvtárban Székelyföld első planetáriumát, ahol szervezett diákcsoportoknak kupolafilmeket vetítenek.

 

Részletek

 

 

Azta! Minden fizika!

 

A diákok 25 látványos fizikai kísérletet mutattak be három interaktív fizika show keretén belül, közel 450 résztvevő számára, majd egy részét a megyei természettudományi vetélkedőn is előadták.

 

Részletek


 

 

VRtheFuture

 

A projektben a diákok háromdimenziós tereket, játékokat hoztak létre, egy olyan világot, amelyet ők alkottak meg. Munkáikat VR módban is kipróbálhatták a szemüvegekkel.

 

Részletek

   

 

GPS-szel a természetben

 

A földrajz, a művészettörténet és helytörténet iránt egy újabb szemléletet sikerült kialakítani a diákokban, továbbá megismerkedhettek a GPS-ek használatával és a térképek feldolgozásával is.

 

Részletek2017 

 

 

3D Akadémia

 

A 3D Akadémia 9-12. osztályos diákoknak szólt, akik egy pályázat útján nyerhettek felvételt a kurzusra. A pályázat témája egy 3 dimenziós használati tárgy tervezése volt. 

 

Részletek

   

 

Bütykölni jó!

 

A projekt során 3 foglalkozás valósult meg a Tamási Áron Gimnázium diákjai bevonásával: elektronikus szenzorok építése, áramforrások és hangulatlámpák készítése házilag, végül egy gyakorlati verseny. A verseny során a diákok párokban készítettek egy eszközt, szerkezetet, amely kapcsolódik az energia fogalmához.

 

Részletek


 

Cserkész CsillagÁsz

 

Legfontosabb célkitűzésük az volt, hogy minél több cserkészt szólítsunk meg illetve, hogy Udvarhelyszék fiataljai egy olyan élményben gazdagodjanak, amely minél inkább felkelti az érdeklődésüket egy olyan gyönyörű, ősrégi és titokzatos tudomány iránt, mint a csillagászat. Ezt a 2 rendezvény által meg is valósítottuk.

 

Részletek

 

 

Ez gáz! A tudomány házhoz megy

 

Projektjük elsődleges célja a tudomány népszerűsítése volt. Érdekes, élvezetes, látványos és interaktív kísérletek segítségével lopták be mintegy 600 résztvevő tudatába a fizikatudomány ismerete iránti kíváncsiságot.

 

Részletek


 

 

Fényképészeti – honismereti tábor

 

A projekt keretében egy hat napos fotótáborra került sor, mely során interaktív elméleti és gyakorlati fotóoktatás zajlott. A résztvevő diákok korabeli fényképezési technikával és modern tükör reflexes gépekkel tanultak fotózni, valamint képszerkesztő programokkal is ismerkedtek.

 

Részletek

   

 

Lego Mindstorms Ev3

 

A projekt célja a gyerekek játékos bevezetése volt a tudomány világába. A projekt lehetőséget biztosított arra, hogy a diákok megépítsenek, leprogramozzanak és teszteljenek robottechnológiából vett feladatokat.

 

Részletek


 

 

U-Hub: Interdiszciplináris termékfejlesztői és innovációs csapatverseny és mentorprogram

 

A projekt célja az IT szakma népszerűsítése volt. A programra középiskolás csapatok jelentkezhettek egy innovatív számítástechnikai termék megvalósításának ötletével. 

 

Részletek

   

 

VRSpace

 

Bemutattuk a résztvevő diákoknak a Virtuális Valóság technológia egy részét. Projektünk alapját a cospaces.io weboldal képezte, amely segítségével háromdimenziós tereket, játékokat lehet létrehozni, egy olyan világot, amelyet ők alkothattak meg.

 

Részletek