DESPRE PROGRAM

Heureka (Științescu) este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor şi tinerilor din clasele V-XII implementat în regiunea Odorhei de Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc (FCOS), alături de Romanian-American Foundation şi partenerii antreprenori. Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în orașele Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, Bacău, Făgăraş, Prahova, Oradea şi Mureş prin competiții similare de proiecte gestionate de fundațiile comunitare locale.

 

Prin intermediul programului Fondul Ştiinţescu dorim să mobilizăm o comunitate de oameni activi şi creativi din regiunea Odorhei în domeniul STEM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) pentru a dezvolta metode şi abordări menite să atragă atenţia elevilor, cadrelor didactice şi a persoanelor cu interes deosebit în inovație către subiectele abordate de program.

 

 

Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc este prima fundația comunitară din România, fiind o organizație neguvernamentală privată care își desfășoară activitatea în Odorheiu Secuiesc și pe o rază de 20 km. Timp de 10 ani Fundația Comunitară identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii prin intermediul unor programe special dedicate pentru scopuri bine identificate (Tu decizi!, Idee Bună, Youth Bank, Fondul Kis Gobe, Comunitate filantropică etc.) contribuind astfel la dezvoltarea generală a întregii comunități.