Avem câștigătorii HEURÉKA FUND 4.0!
octombrie 6, 2020

Az idei pályázati kiírásra 6 pályázat érkezett be. A három tagú független Elbíráló Bizottság a következő 4 pályázatot értékelte támogatásra jogosultnak.

Știai că știința e în viața noastră de zi cu zi?
noiembrie 16, 2019

Este prea greu fizica și IT-ul? Nu te regăsești nici în lumea geografiei? Nu ți se pare nimic interesant în el? Ei bine, atunci ascultă! Acum îți arătăm cât de captivante sunt aceste științe. În cadrul Fondului Științescu 3.0 (Heuráka) Fundația Comunitară sprijină 8 proiecte foarte interesante care vor fi implementate în următoarele luni.

Fondul Ștințescu (Heuréka) 3.0: a doua rundă de finanțare
iunie 20, 2019

Fondul Științescu sprijină proiecte educaționale nonformale legate de tehnologiei și știință, care au cât mai multe dintre următoarele caracteristici: dezvoltă curiozitatea și imaginația, au caracter inovativ și creativ, sunt interdisciplinare (îmbină mai multe domenii, cum ar fi biologia, chimia, geologia, astronomia, artă digital etc.), implică activ elevii în activitățile proiectului, dezvoltă spritul proactiv.

Este important ca proiectele să nu ofere doar informații ci mai degrabă să dezvolte abilități.

Cu GPS în natură
mai 16, 2019

Dimén-Varga László

Profesorul a introdus tinerii în lumea geocatchingului, unde ei puteau să învețe folosind tehnica de azi prin jocuri de căutare de comori pe trenuri patrimoniului construit și ținte naturale care merită văzute.

VRtheFuture
mai 16, 2019

Godra Hajnal

Cu ajutorul tehnologiei Virtual Reality participanții liceeni au creat propriile lor spații virtuale de 3 dimensiuni în care se putea intra cu ajutorul ochelarilor VR.

Oao! Totu-i fizică!
mai 16, 2019

Székely Zoltán

Profesorul de fizică și echipa sa de liceeni au pregătit și au organizat 3 evenimente de mai multe ore în care au arătat pentru cei interesați 25 de experiențe interactive din lumea fizicii.

Planetariu digital – viitori astrologi
mai 16, 2019

Asociația Culturală “Fundația Bibliofil”

Au construit primul Planetariu în regiune. Au ținut (și vor mai ține) prezentări pentru grupuri școlare.

Concurs de echipă și program mentorat interdisciplinar și de dezvoltare produse IT
mai 16, 2019

Asociația Er-Go

Au organizat un program mentorat interdisciplinar și de dezvoltare IT, după aceea un concurs pentru 4 echipe de tineri.