Fondul Științescu 2.0: Runda a doua de apel de finanțare
mai 17, 2018

Susținem proiecte de educație științifică și tehnologică.

Științescu vrea să contribuie la creșterea atractivității științelor în rândul tinerilor și dezvoltarea competențelor practice din activitatea didactică.

Fondul Științescu 2.0: 5 aventuri incitante așteaptă elevii din Odorheiu Secuiesc
mai 17, 2018

S-a încheiat pria rundă de finanțare în cadrul programului Fondul Științescu. Din cele șase proiecte trimise Comitetul de Evaluare a ales următoarele cinci să fie sprijinite:

VRSpace
martie 19, 2018

Am introdus elevii participanți în tehnologia Virtual Reality. Proiectul nostru sa bazat pe site-ul cospaces.io, care permite crearea unor spații tridimensionale și jocuri, o lume creată de ei. Elevii au avut posibilitatea să experimenteze jocurile scrise de ei cu ajutorul ochelarilor VR achiziționate în cadrul proiectului.

U-Hub: Concurs și program de mentorat interdisciplinar, de inovație și dezvoltare de produse IT
martie 19, 2018

Scopul proiectului a fost promovarea profesiei IT. La program s-a putut înscrie echipe formate din liceeni cu o idee de produs IT inovativ. După decizia juriului profesionist, echipele câștigătoare au putut participa la un training.

Lego Mindstorms Ev3
martie 19, 2018

Scopul proiectului a fost introducerea jucăușă a copiilor în lumea științei. Proiectul a oferit oportunitatea pentru copii să programeze, să construiască și să testeze exerciții din tehnologia robotică.

Tabără de fotografie
martie 19, 2018

Pe parcursul proiectului a fost organizat o tabără de șase zile, în cadrul căreia s-a desfășurat o educație de fotografie de la teorie până la practici interactive. Elevii participanți au învățat despre fotografiere cu tehnologia contemporană, cu fotoaparat modern și editarea imaginilor cu photoshop.

Asta-i gaz! Știința merge acasă
martie 19, 2018

Scopul proiectului a fost popularizarea științei. Ei au dorit să stimuleze curiozitatea a mai mult de 600 de participanți față de științele fizicii cu experimente interesante, agreabile, spectaculoase și interactive.

Cercetașii Astronomi
martie 19, 2018

Scopul lor primordial a fost să cheme cât mai mulți cercetași și tineri din regiunea Odorhei, ca să-i ofere o experiență aparte, care își stârnește interesul pentru o știință atât de frumoasă, străveche și misterioasă precum astronomia. Acest lucru a fost realizat prin cele 2 evenimente organizate.