PROIECTE SUSȚINUTE


2018 

 

 

Tabără de fotografiere

 

Au organizat o tabără de fotografiere în munți pentru 22 de participanți. Copii au avut șansă să pune în practică ce învățase în teorie.

 

Detalii

   

 

Concurs de echipă și program mentorat interdisciplinar și de dezvoltare produse IT

 

Au organizat un program mentorat interdisciplinar și de dezvoltare IT, după aceea un concurs pentru 4 echipe de tineri.

 

Detalii


 

Planetariu digital – viitori astrologi

 

Au construit primul Planetariu în regiune. Au ținut (și vor mai ține) prezentări pentru grupuri școlare.

 

Detalii

 

 

Oao! Totu-i fizică!

 

Profesorul de fizică și echipa sa de liceeni au pregătit și au organizat 3 evenimente de mai multe ore în care au arătat pentru cei interesați 25 de experiențe interactive din lumea fizicii.

 

Detalii


 

 

VRtheFuture

 

Cu ajutorul tehnologiei Virtual Reality participanții liceeni au creat propriile lor spații virtuale de 3 dimensiuni în care se putea intra cu ajutorul ochelarilor VR.

 

Detalii

   

 

Cu GPS în natură

 

Profesorul a introdus tinerii în lumea geocatchingului, unde ei puteau să învețe folosind tehnica de azi prin jocuri de căutare de comori pe trenuri patrimoniului construit și ținte naturale care merită văzute.

 

Detalii2017 


 

Academia 3D

 

Cursurile numite Academia 3D au fost adresate liceenilor, care a trebuit să aplice participarea în program. Tema aplicației a fost planificarea unui obiect 3D.

 

Detalii


 

Meșterirea este bună

 

Pe parcursul proiectului s-au desfășurat 3 workshopuri cu implicarea elevilor din Liceul Tamási Áron pe următoarele teme: construcție de senzori electronici, construcție de sursă de alimentare și de lampă electrică, competiție de practică.

 

Detalii


 

Cercetașii Astronomi

 

Scopul lor primordial a fost să cheme cât mai mulți cercetași și tineri din regiunea Odorhei, ca să-i ofere o experiență aparte, care își stârnește interesul pentru o știință atât de frumoasă, străveche și misterioasă precum astronomia.

 

Detalii

 

Asta-i gaz! Știința merge acasă

 

Scopul proiectului a fost popularizarea științei. Ei au dorit să stimuleze curiozitatea a mai mult de 600 de participanți față de științele fizicii cu experimente interesante, agreabile, spectaculoase și interactive.

 

Detalii 

Tabără de fotografie

 

Pe parcursul proiectului a fost organizat o tabără de șase zile, în cadrul căreia s-a desfășurat o educație de fotografie de la teorie până la practici interactive.

 

Detalii


 

Lego Mindstorms Ev3

 

Scopul proiectului a fost introducerea jucăușă a copiilor în lumea științei. Proiectul a oferit oportunitatea pentru copii să programeze, să construiască și să testeze exerciții din tehnologia robotică.

 

Detalii 

U-Hub: Concurs și program de mentorat interdisciplinar,
de inovație și dezvoltare de produse IT

 

Scopul proiectului a fost promovarea profesiei IT. La program s-a putut înscrie echipe formate din liceeni cu o idee de produs IT inovativ.

 

Detalii


 

VRSpace

 

Am introdus elevii participanți în tehnologia Virtual Reality. Proiectul nostru sa bazat pe site-ul cospaces.io, care permite crearea unor spații tridimensionale și jocuri, o lume creată de ei. Elevii au avut posibilitatea să experimenteze jocurile scrise de ei cu ajutorul ochelarilor VR achiziționate în cadrul proiectului.

 

Detalii