Realitatea virtuală tangibilă
februarie 27, 2023

„Echipa proiectului a prevăzut achiziționarea unui echipament suplimentar pentru a continua dezvoltarea VR și formarea în domeniul modelării 3D pe care au început în anul precedent al programului Științescu. Formarea este în curs de desfășurare din luna ianuarie al acestui an. Elevii care au participat la formare au făcut progrese semnificative în ceea ce privește modelarea 3D și folosirea software-ul de modelare Blender, trecând de la un nivel de începător complet la un nivel de modelare funcțională.

Doresc să dezvolte în continuare acest lucru prin utilizarea unei imprimante 3D pentru a imprima modelele create. În același timp, lucrează la o scurtă animație 3D, care necesită un computer mai performant pentru a reda animația. Totodată au în plan pornirea unui canal Youtube prin care vor prezenta software-ul Blender elevilor din clasele 5-8 prin intermediul unor videoclipuri tutoriale scurte.

În afară de educația realizată în cadrul proiectului au ca scop crearea și prezentarea de tutoriale care pot fi folosite în instituțiile de învățământ.”