A PROGRAMRÓL

A Heuréka egy támogatási program, amely ösztönözni kívánja az V-XII osztályos gyerekek és fiatalok tudomány és technológia iránti szenvedélyét. Udvarhelyszéken a program megvalósítását a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) vezeti, a helyi vállalkozók és a Román-Amerikai Alapítvány (RAF) pénzügyi támogatásával.

 

Országos szinten a Heuréka (más térségekben Ştiinţescu néven) Program már 14 városban valósul meg, mindenhol a közösségi alapítványok koordinálásával, így Bákóban, Brassóban, Bukarestben, Dâmbovița-n, Fogarasban, Galacon, Jászvásáron, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Szebenben, Prahován, és Temesváron.

 

A Program segítségével, mozgósítani szeretnénk Udvarhelyszéken a STEM (Science/tudomány, Tehnolgy/technológia, Engeneering/mérnöki tudományok és Math/matematika) szakterületén aktív és kreatív emberekből álló helyi közösséget annak érdekében, hogy olyan módszereket és megközelítéseket dolgozzunk ki közösen, amelyek felkeltik a diákok, tanárok és az innovativitás iránt nyitott személyek érdeklődését.

 

 

 

Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, egy független helyi adománygyűjtő és támogató civil szervezet, mely Székelyudvarhelyen és Udvarhelyszéken tevékenykedik. Az Alapítvány már több mint tíz éve foglakozik helyi kezdeményezések beazonosításával, felkarolásával és projektszerű támogatásával olyan sajátos programok révén, mint az Ön dönt!, Jó ötlet, Fuss NEKI!, Jótékony közösség stb.